Els espais escenogràfics i teatrals

Grups d'arquitectura efímera i moblament coneixen les possibilitats de l'espai escenogràfic

"Concurso de malos talentos"

Durant el mes d’octubre i novembre els grups d’arquitectura efímera i moblament han conegut i reflexionat sobre les possibilitats de l’espai escenogràfic i teatral.

— Dimarts 25 d’octubre, Glòria Latre, exprofessora d’història de l’art a Deià, va realitzar una sessió titulada “L’escenografia Teatral Contemporània” on es van analitzar i mostrar exemples escenogràfics d’interès enfocats a l’especialitat d’interiors.

— Divendres 11 de novembre es va assistir a l’obra teatral de “Concurso de malos talentos” al Teatre Lliure de Gràcia. En aquesta obra, la companyia “José y sus Hermanas” ens convida a imaginar un futur utòpic per fer un món millor. Podem imaginar un futur diferent de les prediccions actuals de catàstrofe o de paradís? El futur podria ser, per exemple, un ‘concurs de mals talents’? Una reflexió sobre tot allò que ens impedeix mobilitzar-nos per canviar les coses i una reivindicació de la utopia (queer, descolonitzada, etc.) i de la resistència política en la solidaritat per a un món en què la seqüència “estudiar, treballar, casar-se, posseir un habitatge, tenir fills, jubilar-se” ja no ens serveix. Dins de l’obra cal destacar també l’ús de projeccions i audiovisuals durant la peça teatral.

— Dimarts 22 de novembre es va dur a terme una trobada amb l’escenògrafa Patricia Albizu i un dels actors de l’obra l’Alejando Curiel, on els alumnes van poder conèixer els secrets de la producció de l’obra i també preguntar els seus dubtes.

 

Últimes noticies