Desenvolupament de videojocs accessibles per a tots els públics

El 90% de les persones amb discapacitat juguen a videojocs en el seu temps lliure

Gràfica - VJ - Jocs inclusius

Si, com afirma Fran Pinto en l’article “I’m Disable! Discapacitat i videojoc com a aliat”, el 90% de les persones amb discapacitat juguen a videojocs en el seu temps lliure, com poden ser els videojocs accessibles una excepció en la indústria?

Per posar fi a aquesta tendència, alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Videojocs inicien el Projecte Playable, que els planteja el repte d’idear i dissenyar un videojoc des d’una perspectiva inclusiva. Per fer-ho comptaran amb el mentoring i assessorament dels tècnics d’accessibilitat de la Fundació ONCE @fundaciononce, que els ajudaran a dissenyar una experiència lúdica i, sobretot, atractiva i accessible per a tots els públics.

El 6 d’octubre Enrique García Cortés, responsable del projecte Ga11y: Videojocs accessibles, ens va visitar per presentar el seu projecte i començar la col·laboració amb els alumnes. Ga11y  treballa perquè els videojocs puguin ser gaudits per tots, és igual que siguis un pro, o que no tinguis traça, és igual que vegis tots els colors o només uns quants, o que potser necessites un perifèric o un altre producte de suport per a jugar. 

Ga11y (pronunciat Galy) és el projecte de la Fundació ONCE de videojocs accessibles. Ga11y treballa perquè els videojocs puguin ser gaudits per tots, és igual que siguis un pro, o que no tinguis traça, és igual que vegis tots els colors o només uns quants, o que potser necessites un perifèric o un altre producte de suport per a jugar.

A part de treballar dia a dia amb les tecnologies emergents i en projectes d’innovació, també treballa per la normalització i visibilització de la discapacitat realitzant xerrades motivacionals i accions que promoguin la inclusió de les persones amb discapacitat en la societat.

Visita la pàgina del projecte Ga11y per més informació

Últimes noticies