Palau de llum

Un lobby d'hotel amb influències arabs i amb un tractament de la llum acollidor.

L’essència de la ciutat arrelada a la seva història és el principi i la base del projecte. L’origen àrab ens dona les formes, colors, textures i estil característic de la ciutat de Sevilla que es trasllada al disseny del lobby de forma contemporània. Es generen diferents ambients, més o menys privats depenent de l’ús. A la cultura àrab hi ha diferents graus d’intimitat o
privacitat entre l’exterior i l’interior, que es tradueix en capes a l’arquitectura dels espais.

La distribució dels diferents espais del lobby respecta aquestes capes d’intimitat on la divisió es fa mitjançant panells calats amb motius àrabs donant joc a la llum i ombres. Està clar que la zona d’entrada i recepció serà la més “pública” mentre que el bar o jardí resten a estar en la zona més privada del lobby. Aquests ambients es diferencien per la il·luminació, el mobiliari i la distribució pròpia de l’espai. En tots ells es transmet calidesa, benestar i comoditat independentment de l’ús destinat.

La distribució l’entenem amb els filtres d’intimitat que guanyen cada capa des de l’exterior fins a arribar als banys i al bar. A més, el volum central que forma el magatzem
d’equipatge ens permet crear diferents circulacions i tenir un control des de la recepció dels nous hostes i/o clients del bar i restaurant.

La il·luminació juga un paper molt important. No només en el espectacle variant de llums i ombres durant el dia, quan el sol marxa entra en joc tota una il·luminació artificial configurada per seguir gaudint durant la nit dels diferents espais del lobby amb la mateixa atmosfera càlida que teníem durant el dia.

Aquest projecte va ser el guanyador del primer premi a millor projecte de Deltalight en el Deià Fest 2022

Més informació

Projectes d’alumnes