Deconic

Una exposició temàtica sobre la nova dona dels anys 20

El lloc per a l’exposició és el Saló del Tinell, una sala històrica que forma part del MUHBA (Museu d’Història de Barcelona). Situada en el Barri Gòtic de Barcelona. Per a la intervenció s’ha de respectar el lloc i no es podrà fer ús de parets i sostres per a exposar. Havent de dissenyar elements expositius autoportants.

L’objectiu és fer un viatge als anys 20 (del segle XX). Veure com era la dona abans d’aquesta època, i com va néixer en aquest període una nova dona. Època que va donar pas a una nova generació de dones intel·lectuals i independents que van trencar amb els esquemes tradicionals. Dones modernes i transgressores, principals figures d’un nou i revolucionari lobby de dones triomfadores, cultes i carismàtiques, que obertament exhibien el seu pes en la societat i la seva independència sense necessitat de cap home. Veurem això i com es representa aquesta figura femenina moderna real, a través de tres icones femenines de l’època.

Tres icones

A través de la moda: GABRIELLE CHANEL Cocó Chanel va assentar els fonaments de la revolució de la moda femenina, contribuint al moviment de l’alliberament de la dona a través de la roba.

En l’art: TAMARA DE LEMPICKA Va saber representar l’estètica i atmosfera d’aquests anys. Retratant en els seus quadres el símbol de l’emancipació de la dona. Les dones que ella retrata no són dones de mirada buida, són dones reivindicatives.

Al cinema: GRETA GARBO La primera dona moderna. En els seus papers cinematogràfic i la seva vida personal, va demostrar el nou potencial de les dones del món modern. Moltes de les seves pel·lícules van ser controvertides en el moment del seu llançament. Garbo en molts sentits va ser una dona moderna que es va negar a entrar en els estereotips femenins imposats pels grans estudis i per la societat.

Àmbits

Aquesta és una exposició de recorregut guiat. Amb un total de 4 àmbits, un d’introducció als anys 20, i els altres tres per a cadascuna de les dones. Cada àmbit tindrà els seus respectius subàmbits en els quals hi haurà projeccions, cartelleria, art, etc. S’han dissenyat diversos elements expositius *autoportants com aquest, que fa de separador de cada àmbit i aconsegueix que l’exposició tingui un estil Art Déco.

Més informació

Projectes d’alumnes