Habitar. Habitat
Habitar. Habitatge per la transició per a joves.
Habitar. Habitatge per la transició per a joves.

Habitar

Habitatge per la transició per a joves.

HABITAR és un projecte residencial per a joves que volen emancipar-se. Parteix de la recuperació i la rehabilitació d’un edifici plurifamiliar aïllat el qual no va arribar a acabar-se. Avui en dia en desús a causa de l’anterior crisi financera al municipi de Castellbisbal.

L’edifici es rehabilitarà per crear petits habitatges per joves que actualment no poden accedir a un lloguer tradicional. Així doncs, poder cobrir la demanda actual que hi ha al municipi proposant aquests habitatges de transició ja equipats, ideats per a una petita estada d’entre tres i quatre anys, amb unes dotacions de qualitat, flexibilitat, fàcil manteniment, durabilitat, confortabilitat, sota uns criteris de sostenibilitat i d’eficiència energètica.

Tant és així, que serà un edifici amb aquests habitatges privats, amb centralització de les seves instal·lacions, i uns espais comunitaris amb diferents serveis i instal·lacions per aconseguir que sigui el més econòmic possible. Uns espais comunitaris que serveixin de transició entre els espais públics i privats, entre el dins i fora, per una major integració de l’exterior a l’interior. Un espai plantejat de manera que els veïns interaccionin entre ells i també perquè s’autogestioni.

El projecte té com a objectiu principal garantir el dret d’accés a un habitatge digne, però també amb la idea de trencar amb el concepte de l’edifici d’habitatges tradicional.

Habitar va ser premiat amb el 1r premi als 22ens premis CODIC per als Projectes Fi de Carrera.
Tutora: Bàrbara Vich

Projectes d’alumnes